Задържаха 22 афганистанци и четирима трафиканти

22 мигранти от Афганистан заедно с четирима български трафиканти са задържани от полицията. На 6 юли 2016 г. около 05:00 часа в района на 119-ти километър на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив автопатрул на полицията спира за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран“, управляван от Данчо Д. и установява, че в колата пътуват 9 граждани на Афганистан. Малко по-късно е бил спрян и микробус „Мерцедес Вито“, с водач Пламен П., в който пътували още 13 граждани на Афганистан. Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада“, управляван от Марио Б., като с него пътувал и Живко Д. Сред чуждите граждани е имало и деца на 15 и 16 г.

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство спрямо четирима мъже – Данчо Д., на 54 г., Пламен П., също на 54 г., Марио Б., на 32 г. и Живко Д., на 38 г., за това, че противозаконно са помогнали на чужденците да пребивават в страната с цел имотна облага.

Те ще бъдат задържани за срок от 72 часа и предстои да им бъде повдигнато обвинение. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Подобни статии

Top