Заключителен семинар „Социална свързаност и подкрепа“

Пловдивска Света Митрополия ще бъде домакин на събитието

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще се проведе четвъртият заключителен семинар „Социална свързаност и подкрепа“, имащ за цел да повиши информираността относно социалните услуги и предоставянето им от страна на Църквата. Домакин на събитието ще бъде Пловдивска Света Митрополия.

Събитието ще бъде открито от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай на 26 юни от 9 часа в Конферентна зала „Пълдин“ на парк-хотел „Санкт-Петербург“ в Пловдив.

Проектът „Социална свързаност и подкрепа“ е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика и се изпълнява от Сдружение „Света Богородица“, първият доставчик на социални услуги към БПЦ.

На семинара ще бъдат поставени важни теми, свързани с лицензиране за предоставяне на социални услуги, с регистрацията на НПО,  като участие ще вземат свещеноиконом Серафим Янев – основател на първите църковни социални услуги у нас, изпълнителният директор на Фонд „Социална закрила“ – г-жа Марина Сарадинова,  изпълнителният директор на АКСУ – г-жа Виктория Тахова, председателят на ДАЗД – д-р Теодора Иванова и ръководителят на магистърската програма „Църковно социално дело“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Костадин Нушев.