Закуска за шампиони събира най-силните мъже на планетата в Пловдив

Най-силните мъже на планетата ще закусват, обядват и вечерят заедно в Пловдив в рамките на съревнованието за титлата „Стронгмен“. Вече са уговорени блюдата за здравеняците, чието единствено изискване е храната им да бъде умножена по три.

Още днес ще бъде поръчано месото, което готвачите от известен пловдивски ресторант ще приготвят за членовете на най-мощния отбор.  Нахранени обилно,  най-големите атлети на планетата ще влязат в яростна битка на 20 юни, събота, от 17 ч., на площад Централен.

Съревнованието е кръг от Шампионската лига – най-силната надпревара в Стронгмен. Градът под тепетата ще посрещне общо 7 топ състезатели от чужбина, както и трима от най-силните мъже на България.

За турнира в Пловдив пристига и актуалната мегазвезда на силовия многобой – Хафтьор Юлиус Бьорнсон – вицешампионът от 2014 World’s Strongest Man, победителят от 4 старта на SCL за 2014 г. и първия старт за 2015 г. в Норвегия. Бьорнсон е популярен и като Грегор Клегейн – „Планината” от световноизвестния сериал GAME OF THRONES.

В съревнованието ще се включи и най-видният Строгмен на България – 7-кратният световен рекордьор в силовия многобой и вписан в Книгата на рекордите „Гинес” като най-силният мъж на планетата през 2010 г.  Стоян Тодорчев.

След като заедно с още 8 души успя да издърпа 195-тонен самолет в Сибир, Тодорчев получи признание в целия свят. Другите двама българи, които ще премерят сили са Велизар Митов и Мариян Димитров.

Присъстващите на площад „Централен” ще станат свидетели на яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен-дисциплини – „Логлифт”, „Фермерска разходка”, „Мъртва тяга с кола и задържане за хват”, „Камъните на Атлас”, „Кръгът на Конан” и „Кобилица”.

„Дисциплините са избрани така, че да затруднят максимално чужденците, с които сме конкуренти само по време на състезанието“, каза Тодорчев. Когато си почиваме се шегуваме и сме в много добри приятелски отошения, допълни той.

В средата на надпреварата огранизаторите ще направят и специална игра за публиката, но засега ще я запазим в тайна, съобщи организаторът Огнян Кръстев, председател на фондация „Славна България”.

„Екипът на европейския спортен канал „Евроспорт“ ще направи интервюта с най-силните мъже на фона на забележителности в Града под тепетата и това ще бъде една чудесна реклама за Пловдив и за нас“, завърши той.

Подобни статии

Top