Нови подробности за смъртта на Тодор: Закъсняла ли е линейката?

Очевидци на трагедията с 18-годишния Тодор твърдят, че екипът на Спешна помощ е пристигнал половин час след като е бил повикан, пише tribali.info.

Линейката, която е изпратена към мястото, е пристигнала за 5 минути, твърдят от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Директорът д-р Галина Лещарска изпрати до Здравното министерство доклад за това какво се е случило във фаталния ден.

Тя обяснява, че повикванията на телефон 112 за област Враца се приемат в Монтана. В Спешния център във Враца сигналът за случилото се е получен в 13:00 часа, а в  13:05 медицинският екип вече е бил на мястото на инцидента.

В доклада се уточнява още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора. Тодор е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане.

Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин. В 13.16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал.

Според много свидетели обаче, бащата на момчето бил повикан на мястото на инцидента и пропътувал 6 км, за да стигне. Едва след като пристигнал, дошла и линейката, която е имала да измине 3 км от Спешния център до злощастното място.

Позовавайки се на свои източници bTV предаде, че момчето е починало от храна, която е попаднала в белия му дроб, а не защото си е глътнал езика. Това сочат резултатите от аутопсията.

От Спешния медицински център обясняват още, че лекарят, поел случая е с много опит, работи от 10 години в болницата и е изключително отговорен.

Междувременно братята Десислав и Иван Дамянови, които пребиха до смърт Тодор в центъра на Враца, вече са обвинени в предумишлено убийство по хулигански подбуди, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Главният прокурор Сотир Цацаров  свиква спешна среща заради убийството на Тодор.  Цацаров е разпоредил прокурори от Върховната касационна прокуратура да тръгнат за Враца. Те ще проверяват работата на местните прокурори по убийството на Тодор.

От прокуратурата съобщиха, че Тодор е носел бокс в дясната си ръка, но след побоя го е изпуснал, след което един от свидетелите го е изхвърлил. Затова е потвърдила и приятелката на Тодор – Грета. След обстойно претърсване на мястото боксът не е намерен.

 

Подобни статии

Top