Залесиха двора на ОУ „Стоян Михайловски“ в „Южен“ (СНИМКИ)

Ученици от ОУ „Стоян Михайловски“ спечелиха второ място в конкурса за рисунки „Моят зелен град“ организиран от Регионалния научно технически съюз на  лесотехника към и съюза на Ландшафните архитекти- клуб Пловдив. За награда децата получиха 50 броя атласки кедър и 5 броя  туи, които днес бяха засадени в двора на училището. В помощ на учениците в засаждането на дръвчетата дойдоха и зам.-кметът на район „Южен“ Павел Милушев, зам.-директорът на РДГ Пловдив инж. Мирослава Велинова, инж. Евтимия Първанова – началник отдел „ЕЗОСД“ към район „Южен“ и инж. Никола Кавърджиков – главен експерт „Възобновяване“ към РДГ Пловдив.

Директорката на училището г-жа Тинка Балабанова, благодари за дърветата и обеща заедно с децата  да продължават да се грижат за тях. Малчуганите изявиха желание да участват в още конкурси за да печелят награди за своето училище.

Децата от своя страна споделиха, че ще участват в различни конкурси и ще  печелят още награди, за да превърнат своето училище в една китна градина, на която всички ще се радват за в бъдеще.

Подобни статии

Top