Заловиха мъжа, нападнал д-р Божидара Пеевска в Раковски (ОБНОВЕНА)

Заловиха мъжа, нападнал д-р Пеевска в Раковски

Задържан е нападателят на лекарката от Раковски, стана ясно от нарочната пресконференция на директора на пловдивската полиция на МВР Пламен Узунов и районният прокурор Гергана Мутафова. Докато течеше срещата с медиите, 35- годишният извършител Стоян К. се е предал и е задържан в районното управление в Раковски, след като бе обявен за общодържавно издирване.

Срещу него днес е повдигнато обвинение за причинаване на лека телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебни задължения. Грози го наказание до 3 години затвор. Мъжът се укриваше заедно с Елена, майка на детето, с която живеят на съпружески начала.

За установяването самоличността на извършителя са проверени близките на 292 момиченца, родени през периода 2011 -2013 година, чиито майка и баба отговарят на описанието на жените, придружаващи нападателя. За задържането на извършителя е мобилизиран огромен ресусрс на МВР. В издирвателните действия са взели участие служители на шест РПУ-та в страната от Раковски, Пловдив, Хасково, Сливен и Симеоновград .

Бабата на  детето е задържана в РПУ – Нова Загора с полицейска мярка за 24 часа. Стоян е жител на хасковското село Александрово и след деянието се укриваше заедно с Елена, с която живее на съпружески начала. Той е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол и за упралвление на МПС след отнети права.

Нападенията на лекарите на Спешна помощ е една от причините за липсата на кадри в системата. Паникбутони все още няма в линейките, а само във филиалите за СМП. За снабдяването на спешните медицински автомобили с паникбутони е необходим огромен финасов ресурс. С приемането на новата концепция за спешната помощ у нас такива средства са предвидени и те ще станат факт.

 

 

Подобни статии

Top