Заловиха пловдивчанин, произвеждал дрога в Песнопой

Задържаха обирджии на казина

Пловдивчанин е задържан за притежание и производство на дрога. Във вторник, в хода на акция срещу незаконното разпространение на наркотици, служители от РУ – Хисар извършили проверка в необитаема вила в землището на село Песнопой.

На тавана униформените заловили пловдивчанин на 38 години в момент на отделяне на листната маса от общо 120 полуизсушени растения от вида на канабиса. В помещението било открито и голямо количество накъсани съцветия.

Задържаният направил самопризнания за незаконната си дейност и посочил място, в близост до имота, където бил отгледал културата. В условията на неотложност била претърсена обитаваната от пловдивчанина къща в село Пролом. От там служителите иззели плик със суха листна маса, 7 туби листен тор и електронна везна.

След изготвена експертна справка е установено, че иззетото вещество е марихуана с общо тегло 5 кг. По случая е образувано бързо производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. С прокурорско постановление извършителят е задържан в ареста за срок до 72 часа.

 

Подобни статии

Top