Заловиха 33-годишен сериен нападател на жени в Пловдив - DC news

Заловиха 33-годишен сериен нападател на жени в Пловдив

Полицаи от Пето РУП Пловдив задържаха 33-годишен мъж, извършил грабежи над жени в района на ж.к. “Тракия”. На 05 ноември в полицията е подаден сигнал от 66-годишна жена от града, че около 6.00 часа, в близост до бл. 100 в квартала, е била нападната от непознат, който издърпал чантата й и отнел лични документи и малка сума пари.

Седмица по-късно, около 08.00 на ул. „Нестор Абаджиев” в същия район, 62–годишна дама се е оплакала, че и е бил извършен опит за грабеж, чрез издърпване на чантата и. Последното посегателство над жена на грабителя е било от вчера. Около 6.00 часа, в междублоковото пространство на бл. 42 и 51 в жилищния комплекс, той издърпал чантата на 49-годишна пловдивчанка, в която имало лични документи, пари и мобилен телефон.

В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия по случаите е установен и задържан извършителят на престъпленията – 33-годишен мъж от Пловдив. На задържания е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК и му е наложена полицейска мярка за задържане за срок от 24 часа. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Подобни статии

Top