Замразяват през ноември ремонта на ул. „6-ти януари“ в Асеновград - DC news

Замразяват през ноември ремонта на ул. „6-ти януари“ в Асеновград

До средата на ноември ще продължи работата по ул. „6-ти януари“ в Асеновград, а след това работата ще бъде замразена до пролетта, съобщи ресорният зам.-кмет Пламен Йончев. Предстои да се подмени водопровода, но работата там се е забавила, тъй като работниците са се натъкнали на скала при изкопните дейности. Изграждат се също канализация и ВиК-отклонения.

До края на месеца се очаква да бъде положен първият пласт асфалт, посочи кметът Емил Караиванов. Предвидени са също средства са подмяна на тротоарната настилка и премахване на опасни дървета.

Ул. „6-ти януари“ е част от републиканската пътна мрежа. По нея преминава основният автомобилен трафик от Пловдив към Смолян. В момента автомобилите се отклоняват по обходен маршрут.

От общината съобщиха още, че предстоят ремонти на водопроводната мрежа, асфалтиране и поставяне на нови тротоарни бордюри на улиците „Ген. Дандевил“, „Илинден“, „Рилска”, „Чая”, „Свобода” и др. Работи се и по подновяване на уличните настилки в част селата Мулдава, Боянци, Новаково и Тополово. Ще бъде подменен водопроводът Червен-Горнослав, ще се благоустрои пл. „Зареница” в Нареченски бани, ще се укрепи бост в село Бачково и др. Продължава обновяването на общинския пазар, както и ремонтът на покрива на МБАЛ Асеновград и читалище „Родолюбие“.

 

Подобни статии

Top