Зам.-министър Любен Петров ще открие българо-китайски форум в Пловдив

3

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще открие днес, 18 септември, в 11 часа, „Българо-китайската (Нинбо) бизнес конференция“ с провеждане на двустранни срещи. Новотел Пловдив е домакин на събитието, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия с подкрепата на Община Пловдив, Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп.

 

В Града под тепетата пристигат мениджъри на мощни китайски фирми в търговията, туризма, икономиката – от производство на текстил до медицински инструменти. Ръководител на делегацията е Дзянхуа Ксу, заместник-директор на Комисията по търговия на община Нинбо. Нинбо е над 10-милионен град, важен индустриален център и ключово пристанище на Китай. В Центъра за вносни стоки на този мегаполис през юни заместник-министър Любен Петров откри постоянен павилион на България, в който наши производители, могат да излагат продукцията си.

 

Участие във форума в Пловдив ще вземат Къхуа Юен – икономически и търговски съветник към посолството на Китай, инж. Иван Тотев, кмет на Пловдив, заместник областният управител Георги Пилев, Валентина Александрова и Владимир Каролев, съветници на министър Божидар Лукарски, инж. Пламен Панчев, съуправител на „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ и учредител на БКАБР, Ангел Христозов – председател на БКАБР, Чангцинг Джанг – китайският партньор на „Евро-китайската зона за икономическо развитие“ /ЕКЗИР/. Ще бъде подписан договор за сътрудничество между ЕКЗИР, която е част от ТИЗ, и Крайбрежна икономическа зона „Цъси“ – Нинбо.

 

Близо 100 китайски и български фирми са заявили интерес да установят пряк контакт по време на двустранните срещи, които ще се проведат в ранния следобед. По същото време представителите на община Нинбо ще разгледат „Тракия икономическа зона“ и частта от нея – „Евро-китайска зона за икономическо развитие“, чийто старт ще бъде обявен по време на форума.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top