Зам.-министър Николай Нанков разяснява програмата за саниране в Асеновград

Санирането не е безплатен обяд

Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще разяснява Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На 24-ти февруари той ще посети Асеновград, където на среща с жителите на кварталите, където има предимно панелни блокове, ще обясни ползите от санирането.

Срещата ще бъде от 17.00 часа в сградата на библиотеката в града. Нанков ще бъде в Асеновград по инициатива на народният представител от ПП ГЕРБ Пловдив област Силвия Хубенова. В Асеновград 77 блока отговарят на условията за енергийна ефективност.

Строени са до 1999, разполагат с над 36 апартамента и са от трите вида панелни сгради – едропанелно жилищно строителство, пакетно -повдигнати плочи, едроплощен кофраж. В първия етап на Програмата са осигурени 1 млрд. лева и ще продължи 2 години.

Процедурите за възлагане на обществените поръчки ще минават по Закона за обществените поръчки и ще се избира между много изпълнители по видове ремонтни дейности. На срещата могат да присъстват всички заинтересовани граждани, домоуправители, представители на сдружения.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top