Зам.-министър открива шивашко ателие в КСУ „Св. Георги“

shi

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов ще открие днес в КСУ „Св. Георги“ шивашко ателие, създадено от Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци“. По-късно Каменов ще се срещне с представители от Младежките информационно-консултантски центрове в града.

В социалното предприятие ще се обучават и работят млади хора от уязвими социални групи. То е създадено като част от стратегията на НАРД за подкрепа и развитие на социалното предприемачество в България. Целта е млади хора с нисък социален статус от уязвими групи да получат шанс за обучение и реализация на трудовия пазар чрез придобиване на професионални и трудово-социални умения.

Проектът стартира с подкрепата на община Пловдив и се финансира от „Дружество за подпомагане на българските домове”, Берлин чрез дарители от немския град Дортмунд, както и с любезното сътрудничество на КСУ „Св. Георги” – гр. Пловдив.

Ателието се помещава в КСУ „Св. Георги” – Пловдив, а стойността на инвестицията за първата година е 50 хил. евро. С част от средствата е направен основен ремонт на помещенията – подови настилки, дограми, изграждане на преградни стени, закупено е и специализирано техническо оборудване и машини. До дни в него ще започнат обучението си 4 млади жени.

На събитието ще присъстват също Мирко Шваниц от „Дружество за подпомагане на българските домове”-Берлин и представители на дарителите от Дортмунд.

Снимка: tdpz.org

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top