Зам.-посланикът на Чехия в Хуманитарната гимназия

Заместник-посланикът на Република Чехия  Ярослав Камас ще се срещне с директорката на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” Соня Киркова на 2 декември, в 11:00 ч. Поводът е откриването на паралелка с изучаване на чешки език. През тази учебна година за първи път в Пловдив се предлага на учениците от средния курс възможност да изучават славянски език на страна член на Европейския съюз.

Обучението се провежда от университетския преподавател гл. ас. д-р Борислав Борисов от ПУ „Паисий Хилендарски“. След своето дипломиране учениците ще имат възможност да продължат образованието си като студенти в специалността „Славистика” (профил чешки език) в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, както, разбира се, и във всяка друга желана от тях специалност.

Сред конкурентоспобните възможности, които предлага висшето училище за тяхното изграждане като специалисти по чешки език и литература, са семестриално обучение в чужбина и директна магистърска степен.

На срещата с Ярослав Камас ще бъдат обсъдени и нови форми на сътрудничество и подпомагане на учебния процес както в Гимназията, така и в Университета.

 

Подобни статии

Top