Запалиха земите на бизнесмен от Хисар

Истински огнен ад се е разразил вчера около 21 часа вечерта над хисарското село Старосел. Четири пожарни от Хисар, Карлово и Пловдив са се борили със стихията до 4 часа сутринта. Хора на хисарския бизнесмен Геро Мавров са видели как стърнищата на шефа им горят от четири страни. Малко след това е лумнали  пети пожар, пише БЛИЦ. 

Веднага самият бизнесмен закарал там три трактора, с които започнал да прави бразда около огъня, малко по-късно на помощ се притекли други хисарски бизнесмени, които разполагат със селскостопанска техника. Те закарали още четири трактора и очертали района на пожара така, че да бъде спасена огромна площ от горския фонд Хисар, а помощта, която оказали на пожарната, била безценнна.

Освен това, когато огнеборците отишли, било тъмно, а мястото на пожара било труднодостъпно и непознато за пожарникарите. Джип, осигурен от Мавров и 12 доброволци, начело с кмета на Старосел Матея Гудев чакали огнеборците и им показали пътя. После доброволците и кмета помогнали в гасителните действия. В крайна сметка са изпепелени 25 декара борова и смесена гора, 150 декара лесонепригодни площи, 250 декара стърнище, орехова градина. Спасен е огромен горски фонд и лозя.

Пожарът е умишлен, това разследващ от полицията. Основната версия е лично отмъщение към бизнесмена. Смята се, че огънят не може да лумне едновременно от четири страни в земите на Мавров, а малко след това да има и пето огнище.

Подобни статии

Top