Запалиха таксито на Георги Ряпов - DC news

Запалиха таксито на Георги Ряпов

Запалиха таксито на Георги Ряпов

Таксиметровият автомобил на председателя на Националната асоциация за защитата на таксиметровите превозачи Георги Ряпов бе подпален рано тази сутрин. От полицията потвърдиха, че се разследва умишлен палеж. Според таксиджията, случилото се има връзка с разногласията около въвеждането на минимална тарифа за такситата в Пловдив. Таксиметровият автомобил, който бил паркиран пред дома на Георги Ряпов, пламнал около 4 и 15 часа. Добре, че бях буден и видях отблясък от пламъците през прозореца, разказа таксиметровият шофьор.

Гореше отпред, гореше и отзад. Явно е запалена от двете страни с цел да бъде унищожена напълно. В този момент станахме, звънях на 112. Грабнахме с жена ми каквото можехме –  вода, това-онова и започнахме да гасим. Но вътре явно беше попаднало много гориво под капака и там гореше много силно, разказа Ряпов.

Автомобилът е бил полят със запалителна течност – вероятно бензин, потвърдиха и от полицията. Изгоряла е цялата инсталация, двигателят, фаровете и лявата задна гума. Председателят на таксиметровата асоциация заяви, че няма лични неприятели, но е категоричен, че палежът има връзка с разногласията около въвеждането на минимална тарифа в града.

Но мога да обещая на целия бранш, че оттук нататък, не само, че не съм уплашен и няма да спра да се занимавам. Но им обещавам и че всичките криви краставици, които са на превозвачи на бранш на всички отделно, ще бъдат изкарани на светло, закани се Ряпов.

Колата става вече само за автоморга, трябва да купувам нова, защото с това си изкарвам хляба, сви рамене Ряпов. Той възнамерява да направи и собствено разследване. След полицейския оглед е назначена пожаротехническа експертиза. Случаят се разследва от служители на Първо районно управление.

 

Подобни статии

Top