Запали се нощният влак Бургас-София

Нощният бърз влак от Бургас за София се запали тази нощ между гарите Айтос и Черноград, съобщиха от БДЖ. Инцидентът е станал около 23:07 ч. снощи.

Локомотивната бригада на влак №8626 от Бургас за София забелязала искри под локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака и са опитали да изгасят огъня с пожарогасителите в локомотива и вагоните. Междувременно са подали сигнал и до пожарната, откъдето са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

Пътниците от влака са извозени с автобуси до София. Няма пострадали пътници и служители от превозния персонал на влака, уточняват от пресцентъра на БДЖ.

Движението на влаковете в участъка между гарите Айтос и Черноград в момента се осъществява само по единия железен път, като това не води до нарушаване на редовния график за движение на останалите композиции.

За изасняване на причините за възникналото запалване в локомотива е назначена специализирана комисия за разследване, която ще извърши оглед на място на подвижния състав.

Снимка: dailypress.bg

 

 

Подобни статии

Top