Започват ежедневни богослужения в Асеновград

„Години наред в Асеновград няма храм, в който да се извършва света служба всеки ден от седмицата. Промяната идва с решение на епархийския съвет и назначението на нови свещенослужители. Изборът е централната църква „Света Богородица-Благовещение”. Заради чудотворната икона на Божията майка храмът е и най-посещаван, не само от жители на Асеновград“.

Новината поднесе Негово Високо Преосвещенство пловдивски митрополит Николай, който беше в града за Деня на артилерията.

Позицията е по повод скандала от началото на тази седмица с новоназначението на младия свещеник Стилиян Георгиев. В понеделник десетки миряни се събраха в известната в града „Рибна църква” в подкрепа на дългогодишния отец Тодор.

Още тогава стана ясно, че младият отец Стилиян постъпва на работа, за да подкрепя отец Тодор в богослуженията и да бъде обучен за енорийски свещеник, а служилият близо 40 години в тази църква отец Тодор няма да бъде отстранен.

По думите на митрополит Николай „отец Стилиян е добър свещеник и служи великолепно“. Неговата подготовка започва от митрополитската църква „Света Марина” в Пловдив, а когато не е на служба в Асеновград той е зает с богослужения в манастир „Св.Св. Кирик и Юлита”, защити избора си Негово Високо Преосвещенство.

„Митрополит не си задрасква подписа“, каза той и увери, че на този етап нищо не налага преразглеждане на решението му.

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    щом не си задрасква подписа, значи е безгрешен като Папата… странно, а?!?

Top