Започват инфраструктурата на Гладно поле

dryv4e

9 милиона лева ще инвестира община Пловдив в инфраструктура на терена на Гладно поле, съобщи кметът Иван Тотев. Парите ще дойдат от Оперативна програма „Региони в растеж“ и ще бъдат вложени в изграждане базови комуникации – улична мрежа, ВиК, електричество и др.

Над 500 милиона лева се очаква да бъдат привлечени като инвестиции в 86-те декара, които общината трябва да получи от Министерство на отбраната. На 16 декември на заседание на правителството се очаква да бъде подписано ново споразумение с военното министерство, в което да се променят задълженията на община Пловдив.

Новото споразумение за прехвърляне на терена с площ 86 дка към общината ще бъде гласувано на извънредна сесия на Общинския съвет този четвъртък /10 декември/.

 Досега общината трябваше да получи имота, когато започне строително-монтажни дейности на терена. Сега това ще стане при сключване на договор за изпълнение на строително-монтажни дейности.

Очаква се догодина да стартира изграждането на вътрешния път с КПП за 110 полк. Проведени са всички обществени поръчки и се очаква единствено да бъде избрана фирма по надзора.

Промяната в споразумението е важна за администрацията, тъй като част от инвестиционната програма на общината по ОПРР засяга именно инвестициите в този район на Пловдив, поясни Тотев.

След получаване на имота ще стартират промените на Подробния устройствен план /ПУП/. Те ще се случат в началото на 2016-та година, уточни кметът.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top