Започват мащабни ремонти в „Южен“

Обществена поръчка на стойност 800 000 лв. за пресфалтиране, ремонтиране и изграждане на нови тротоари и паркинги, както и строеж на детски, спортни и кучешки площадки ще се изпълнява в две бюджетни години в район „Южен“.

Кметът на района Борислав Инчев подписа днес договорите ремонт с фирмата, спечелила търговете.

Паркингите ще са с общо 128 паркоместа и ще се намират до магазин „Слънчеви лъчи“ и болница „Каридат“, на ул. „Борис Шивачев“, до църквата „Света Троица“ и читалището и на ул. „Пере Тошев“ до парк „Белите брези“.

„Паркоместата ще се използват от жителите на квартала напълно безплатно. Обследване на улиците за платените паркоместа ще се започне след като при нас пристигне решението на Общинския съвет“, допълни Инчев.

Предстои преасфалтиране и запълване на дупки на бул. „Кукленско шосе“ в зоната от надлез „Родопи“ до Митницата.

Ще се ремонтират и участъци от вътрешнокварталните улици „Скопие“, „Чипровец“, и „Кукуш“. Приоритетно ще се работи по улици с първостепенно значение за района, по които се движи градският транспорт.

Ще се обърне сериозно внимание на сигналите, свързани с пътищата в района, които се подават от Първо РПУ.

„В рамките на една седмица очакваме да приключи срокът за обжалване на търговете, които сме обявили за ремонта на тротоарите и изграждането на кучешки и детски площадки. Първата детска площадка ще бъде на улица „Димитър Талев“ срещу бензиностанция „Хаджията Груев“, обяви районният кмет.

 

Подобни статии

Top