Започва записването на седмокласниците в елитните гимназии в Пловдив

Eзиковите гимназии отличници на матурите

От днес започва записването на седмокласниците, приети на първо класиране, в елитните гимназии в Пловдив. Крайният срок е 30 юни, съобщиха от РИО Пловдив.

Приетите на първи етап ученици се записват в училището, в което са класирани.

Учениците, които желаят да участват във втори етап на класиране (класирани по второ или следващо желание на първи етап), подават заявление в училището, в което са класирани на първи етап. Образец на заявление за участие във втори етап на класиране се предоставя от училището, в което ученикът е приет на първи етап на класиране. В заявлението учениците не може да променят и пренареждат желанията си. Участниците във второ класиране запазват мястото си от първо класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание.

Резултатите от втори етап на класиране ще бъдат оповестени до 4 юли 2016 г.  Проверката на класирането се осъществява по описания на първо класиране  начин.

Класираните на втори етап ученици се записват в училището, в което са класирани от 5 юли до 7 юли 2016 г.

Незаетите места след записването на учениците от втори етап ще бъдат обявени в сайта на РИО на 8 юли 2016 г.

Резултатите от трети етап на класиране ще бъдат оповестени до 15 юли 2016 г.  Проверката на класирането се осъществява по описания на първо класиране  начин.

Класираните на трети етап ученици се записват в училището, в което са класирани от 18 юли до 19 юли 2016 г.

Припомняме, че 168 от кандидатите не са класирани никъде и автоматично отиват на второ класиране. Още за първото класиране вижте ТУК!

Подобни статии

Top