Започва Лятна читалня на открито в Пловдив

Откриват лятна читалня утре в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив ще се проведе Лятна читалня на открито. Откриването е утре – 08.07.2014 г. от 10 часа. Тази година имаме подкрепата и на още едно издателство, с което броят им нараства на 6:„Просвета”, „Фют”, „Егмонт България”, „Клевър бук”, „Хермес” и „Жанет – 45”.

С детските книги, активните карти, детските списания, енциклопедии, дарени книжки от граждани… ще направим весел празник с Центъра за работа с доброволци /част от НАРД/ към РНБ «Иван Вазов» – Детски отдел. Децата ще могат да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, играят театър, учат английски, играят и се забавляват с доброволците на ЦРД и „Лео клуб – Пловдив”.

В 10:30 ч. Мария Петрова /координатор на ЦРД/ ще Ви разкрие каква изненада сме подготвили във всяко едно от ателиетата и децата сами ще изберат от кое място да започнат приключението си в книжния свят на открито. След всяка езикова игра – наградка за участниците.

Във вторник ще се срещнете и с авторката Катя Белчева /10:40 ч./.

Ще поканим децата да репетират за театрална постановка със студенти на ПУ, а на 10-ти ще ни я изиграт. Ще сътворим и картонена скулптура от букви…

След трите дни четене на открито ще поканим децата да се запишат в безплатни курсове по английски, испански, италиански и немски в Детски отдел. Техни преподаватели ще са доброволците от «Лео клуб – Пловдив». Входът ще е с читателската им карта, а накрая ще получат грамота.

Ателие «Клевър бук» – ще работят с активни карти и книги-игри; Ателие «Егмонт-България» и «Фют» – ще разглеждат детски списания и ще решават езиковите задачи в тях; Ателие «Просвета» – ще пишат в помагалата за развитие на концентрацията, ще четат книги и енциклопедии; Ателие «Хермес» – ще четат книгите от Летния списък; Ателие «Жанет-45» – ще се запознаят с авторката Катя Белчева /във вторник/; ще съставят приказки и правят книжки;

Ателие «Скулптура от букви» –те са оформени от картон с прорези, а децата ще ги украсяват с думи и рисунки и ще ги нанизват една в друга;

Ателие «Езикови работилнички»

Ателие «Детски театър»

Наши партньори са Община Пловдив, «Лайънс клуб Пловдив – Филипополис», ДАЗД – участваме в програмата им за честване на година /2014/ на Правата на детето, НАРД.

 

Подобни статии

Top