Започва раздаването на хранителни пакети от БЧК

Започва кампанията за раздаването на пакети с хранителни продукти за най–нуждаещите се граждани.

Днес първият пункт за раздаване на пакети ще бъде в сградата на БЧК, на ул. „Стойчо Мушанов“ №48. 

Българският Червен кръст ще раздаде над 5 000 тона храни на уязвими български граждани. Пакетите с храни включват 15 вида продукти от първа необходимост и седем вида консерви– брашно; ориз; спагети; лютеница; фасул – зелен, стерилизиран; домати – белени, стерилизирани; грах –  белен, стерилизиран; гювеч – стерилизиран;  конфитюр – едноплодов; пиле фрикасе; херинга в доматен сос; фасул – зрял, стерилизиран; леща; захар и олио. Едночленните и двучленните семейства ще получат по един пакет с хранителни продукти, а с трима и повече членове – по два пакета. 

Списъците с правоимащите са изготвени от териториалните поделение на АСП, въз основа на обективни критерии, свързани с правото на социалното подпомагане за м. януари 2024 г.

Пакетите са закупени от Агенция за социално подпомагане по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Графиците и адресите на пунктовете са публикувани на сайта на Агенцията. Раздаването ще се извършва от доброволци в 306 временни пункта в цялата страна.

Подкрепата ще достигне до над 618 000 души в цялата страна и ще продължи до началото на юни.