Започва редовната кандидатстудентска кампания на Пловдивския университет

puniv1

От днес стартира записването за редовната кампания на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

До 2 юли включително желаещите могат да заявят участие, като подадат заявление до ректора, оригинал и ксерокопие на дипломата за завършено средно образование, попълнен картон за класиране и документ за лауреат на национална олимпиада или конкурси и фестивали с конкурсен характер (ако има такъв), и заплащайки кандидатстудентска такса.

Записването става в Университетския информационен център в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“, в бюрата по градове или през сайта на университета.

В обявения период – от 16 юни до 2 юли, включително в съботите и неделите, документи подават всички кандидатстуденти – в това число и тези, които са се явявали на всички предварителни изпити. Изпитите по 18 предмета ще се проведат от 5 до 11 юли включително.

За 5 юли са насрочени изпитите по география на България и биология. На следващия ден, 6 юли, ще се проведе най-мащабният изпит – този по български език.

Изпитите по английски език, химия и теология (устен) са насрочени за 7 юли. В същия ден стартира и комплексният изпит по физическо възпитание, който ще продължи и на 8 юли. На 8 юли кандидатите ще се явяват и по история на България и информатика.

На една дата – 9 юли са и изпитите по психология, френски език и физика, като за последната дисциплина е предвиден тест със събеседване. На следващия ден ще се състоят изпитите по математика и испански език. По 4 предмета ще изпитват на 11 юли – немски език, новогръцки език, музика и изобразително изкуство.

По традиция трите кръга на изпита за специалност „Актьорство за драматичен театър“ се провеждат през септември. Тази година насрочените дати са 14, 15 и 16 септември.

Информацията за поименното разпределение на кандидат-студентите по сгради и зали ще се публикува в сайта на университета и на информационни табла пред Ректората и Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ в деня, предхождащ съответния изпит.

С получените положителни оценки от всички предварителните изпити може да се участва в общото класиране. Ако полученият резултат не удовлетворява кандидатите, те могат да се явят отново на същите изпити по време на редовната сесия. При формирането на бала за класиране се взема по-високата от двете оценки.

Общо 239 отлични оценки има в предварителната кампания на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, от тях 39 са пълните шестици. За ранните кандидатстудентски изпити се бяха записали над 1650 души, като участниците в изпитите бяха 2007 и от тях 1734 са успешно издържалите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top