Започва реконструкцията на бул. „Васил Априлов“

Първа копка на ремонтните дейности на бул. „Васил Априлов“ ще направи днес кметът Иван Тотев. Събитието е насрочено за 10.30 ч. на кръстовището с булевард „Дунав“.

По време на реконструкцията участъкът на бул. „Васил Априлов“ между булевардите „България“ и „Дунав“ ще бъде преасфалтиран и ще бъдат ремонтирани тротоарите.

Тези дни се разбра, че във въпросния участък е констатирано пропадане заради подземната комуникация.

Дейностите ще продължат най-много 30 дни, като първо ще се затвори за движение западното платно, защото то е в по-лошо състояние заради прокарване преди години на тръби за природен газ.

Припомняме, че за останалата част на „Васил Априлов“ между Централна гара и ул. „Войнишка слава“ също е предвиден ремонт. В този участък ще бъде бъде премахната контактната мрежа на тролейбусите. Припомняме, че се предвижда пълна реконструкция, подмяна на ВиК-инфраструктурата със съдействието и участието на водоразпределителното дружество.

Поръчката за този първи етап е за близо 7 милиона лева. Идеята е за разширяване на булеварда, премахване на паважа и асфалтиране. Предвидени са паркоместа в района на Медицинския университет, където ще бъдат премахнати и павилионите.

Вече е избрана фирма-изпълнител, в момента тече процедура по обжалване.

 

 

Подобни статии

Top