Започва ремонтът на Зоопарка в Пловдив (ОБНОВЕНА)

Започва ремонтът на зоопарка в Пловдив

Реконструкцията на Зоологическата градина в Пловдив ще започне в сряда, съобщи кметът Иван Тотев.  Договорът с фирмата, която ще извърши ремонта, е подписан за сумата от 4, 5 млн. лв. Ремонтните дейности ще се извършат поетапно и се надявам до средата на следващата година зоопаркът да посреща посетители, заяви кметът Иван Тотев.

Ремонтът ще започне с разчистването на 10-декаровия терен в парк „Отдих и култура“. Най-късно до месец и половина се очаква да започнат реалните строителни дейности. Впоследствие проектът на зоокъта предвижда той да бъде разширен до 40 дка.

„Това е единствения зоопарк в България, проектиран в новите условия на членството на страната в Европейския съюз и ще отговаря на всички нови изисквания за отглеждане на животните, за които се предвиждат най-модерните условия. Надявам се да стане най-хубавия парк в България“, коментира градоначалникът.

Той припомни, че зоологическата градина трябва да бъде готова за две години, но изрази надежда, че след малко повече от година паркът ще приеме първите посетители. „Ще направим всичко възможно това да стане до лятото“, посочи Тотев.

Зоопаркът ще се финансира от Републиканския бюджет. Има и решение на местния парламент в Плодив за финансиране от общинската хазна. Това ще даде възможност да се пренасочат средства от друг обект, ако се наложи, поясни кметът.

Освен със зоокъта, общината е кандидатствала за финансиране от Републиканския бюджет за две детски градини, едната от които – ЦДГ „Мир“ в „Западен“.

Припомням, че изпълнител на реконструкцията на зоологическата градина е асеновградската фирма „Запрянови“.

 

Подобни статии

Top