Започва ремонт на бул. „Македония“

Започна ремонтът на улица Петко д. Петков в Пловдив

Започва мащабна реконструкция на бул. „Македония“ в район „Южен“ в Пловдив. Улицата е основна пътна артерия, която води от Бетонния мост към вътрешността на квартала.

Тя е изцяло покрита с паважна настилка, която отдавна е компрометирана. Сега в участък от около 1 км от ул. „Даме Груев“ до бул. „Никола Вапцаров“ паважът ще бъде отстранен и ще бъде заменен с асфалт. Близо 1,5 милиона лева ще струва ремонта, който ще продължи 60 дни.

Със символична първа копка кметът Иван Тотев даде старт на реконструкцията на бул. „Македония“. Реално ремонтът ще стартира от четвъртък, когато булевардът ще бъде затворен изцяло. Ще останат отворени само кръстовищата с улиците „Скопие“ и „Даме Груев“, за да се даде възможност на автомобилите да преминават, съобщи градоначалникът.

По време на ремонта ще бъдат подменени всички дъждоприемни шахти, канализацията, която отвежда дъждовната вода и тротоарните настилки, както и 50 м стар водопровод, уточни Тотев. Хората от квартала също са на мнение, че премахването на паважа е наложително.

Кметът съобщи още, че за следващата година се планира да бъдат ремонтирани две улици в кв. „Остромила“ и „Беломорски“, а ремонтите в „Южен“ ще продължат.

Подобни статии

Top