Започва строежът на зоопарка в Пловдив

зоо
Предложение за нов общ устройствен план на парк „Отдих и култура“ ще се гледа на общинската сесия тази седмица, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев.
С приемането на плана ще се започне и изграждането на Зоологическата градина в града под тепетата. На този етап строителството не може да започне именно защото няма общ усройствен план за парка.
Общината ще иска предварително изпълнение, тъй като в момента тече обжалване на екологичната оценка на участъка, допълни градоначалникът.

Площта на зоопарка ще се увеличи с 40 декара след като новият план бъде приет. В края на месец септември новата зоологическа градина се очаква да приеме и първите си обитатели.
Припомняме, че пловдивската зоологическа градина предстои да стане най-модерната в България, тъй като е първата, която се проектира по изключително високите изисквания след членството на страната ни в Европейския съюз.
Предвидени са 22 хабитата с различни животни, с условия, близки до природата, които не създават препятствия между посетителите и животните, а позволяват близък контакт.
Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top