Започва третият регионален събор „КУКЛЕН ФЕСТ“

На 5,6 и 7 юли, централният площад в Куклен ще се превърне в сцена на тридневни празненства.

Преди две години община Куклен постави началото на Регионален събор “КУКЛЕН ФЕСТ“, с амбицията и желанието на организаторите да се развива и да стане емблема на община Куклен.

Община Куклен и кметът Мария Белчева кани всички жители и гости на „КУКЛЕН ФЕСТ“ – 5,6 и 7 юли на площада! Посетителите ще се насладят на богата музикална програма, гайдарски състави, алея на занаятите, детски център, игри и забавления за малки и големи, вкусна храна и още много изненади.

Градусът на настроението ще вдигат популярни самодейни и професионални оркестри, а за финал – тържествена заря-проверка под ръководството на ген. Явор Матеев.

Третият „КУКЛЕН ФЕСТ“ ще бъде открит подобаващо – с празничен концерт на невероятната НЕЛИНА.

Очакват ни три незабравими дни, изпълнени с много настроение, изненади, вкусна храна и срещи с добри приятели! Преди концерта на Нелина любителите на танците ще се насладят на голямата традиционна ХОРОТЕКА.

В съботната вечер ще се насладим на прекрасната музика на орк. Млади тракийци. Огромните кръшни хорà, алеята на занаятите, безплатният детски център, забавленията, вкусната храна и срещите с приятели очакват всички присъстващи.

Сдружение „ПАМЕТ И БЪДЕЩЕ“ ще бъде специален гост на „КУКЛЕН ФЕСТ 2024“ с изложба на автентични старинни оръжия. На 6 и 7 юли от 15:00 до 20:00 ч. ще имаме възможност от близо да се запознаем в детайли с реликви и оръжия, част от българската история.

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ гр. Смолян – живата легенда на българския фолклор, ще бъде специален гост в третия ден на третия пореден фестивал „КУКЛЕН ФЕСТ 2024“. Заедно ще се насладим на спектакъла на един от най-обичаните ансамбли в България!

В неделя отново ще бъде кулминацията на КукленФест с традиционната заря-проверка. И след приказната заря ще останем заедно с ансамбъл „Родопа“ за голямо празнично хоро.

Входът за всички събития е свободен!