Започва шестата международна среща на туроператорите в Пловдив

antichen

От днес до 25 април град Пловдив ще посрещне чуждестранни и български туроператори и медии, с цел популяризирането на България,  гр. Пловдив и региона като конкурентноспособна туристическа дестинация, подходяща за целогодишен туризъм.

Официалното откриване  на срещата ще се състои  от 09.15 ч. в, „Новотел Пловдив”. Ще присъстват заместник-министърa на туризма  Ирена Георгиева, кметът на община Пловдив Иван Тотев, сред официалните гости ще бъде и г-н Жерар де Фровил – представител на Discovery Channel. Специален гост на престижния форум ще бъде кметът на град Солун – Янис Бутарис.

Участници от над 110 туристически организации от три континента ще вземат участие в Шестата международна среща на туроператорите, сред тях ще присъстват представители на медии и туроператори от над 16 държави – Великобритания, Франция, Германия, Турция, Алжир, Кипър, Сърбия, Румъния, Хърватия, Грузия и др. За първи път ще има участници от Франция.

Събитието се организира от Община Пловдив чрез Общинско предприятие „Туризъм“, съвместно с Министерството на туризма и има за цел да популяризира България и гр. Пловдив и региона като конкурентноспособни туристически дестинаци.

За VI-та международна среща на туроператорите акцент е събитийният туризъм,  който е неотменна част от спечелването на  титлата Европейска Столица на културата, през 2019 г.

Форумът, организиран от Община Пловдив, набира все повече популярност сред туристическия бранш в страната и чужбина и печели международен авторитет. Основната цел е Пловдив и регионът да бъдат популяризирани като туристическа дестинация, да бъдат представени новите туристически обекти и атракции, чийто брой непрекъснато се увеличава.

Интересът към всяка следваща среща расте, участвалите до момента са над 400 организации. Това са медии и туроператори от Великобритания, Гърция, Сърбия, Турция, Румъния, Италия, Русия, Украйна, Алжир, Индия, Словения, Грузия, Египет, Мароко и много други държави дават висока оценка на събитието.

Особен интерес представляват работните срещи, организирани през втория ден от форума, тъй като те предоставят възможност за директен контакт с потенциални партньори. По желание на участниците от предходните издания увеличаваме времето за тези бизнес контакти. Голяма част от участниците споделят удовлетворението си от поставянето на начало на успешни сътрудничества.

За Шестото издание на срещата, е разработена онлайн платформа за регистрация на участниците, в която може да се проследят, както записалите за участие до момента компании, така и информация за събитията като цяло.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top