Започва 71-ят Международен технически панаир в Пловдив

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открие 71-ото издание на Международния технически панаир. Церемонията по откриването ще се състои днес от 11.30 часа, пред Централния вход на панаирния град в Пловдив.

В рамките на изложението ще бъдат представени последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, строителство, електроника, автомобилостроене, информационни технологии, софтуер, енергетика, екология и др.

До 3 октомври ще продължи изложението, в което ще участват фирми от 35 държави. Строителството е основен акцент на тазгодишния делови форум за инвестиционни стоки и технологии.

Шоу с 3D мапинг ще демонстрира как се изгражда модерна къща и как може да бъде превърната в уникат с помощта на новите технологии. За първи път цяла палата е посветена на темата „3D технологии и строителство“. Изкуството на визуализацията и индустриалните иновации се свързват в мащабна презентация на решения за цялостно изграждане и саниране на сгради, покривни и подови системи, изолации и защити, мазилки и облицовки. Инициативата е на „МКМ груп“, която ще направи премиера на 3D подове и 3D винили, даващи възможност за авангардни дизайнерски решения.

На панаира ще бъде показан първият български продукт за управление и автоматизация на дома She, месеци след неговата световна премиера в Сингапур. Системата командва дистанционно електроуреди, дава информация за температура, влажност, светлина и чистота на въздуха, известява за пожари и наводнение, обясняват производителите от „Allterco Robotics“.

Инвазията на роботите е другият акцент на изложението. Няколко компании демонстрират „умни машини“ за промишлеността и бита.

Тази година отново на панаира отново присъства и изложбата за автомобили, възобновена под името „Автосвят“. С впечатляващи нови модели се завръщат на автомобилното изложение марките „Тойота“ и „Фолксваген“. 15 фирми са подготвили атрактивни експозиции за изложбата. Премиера за България ще направи Toyota Avensis 2016. Ще бъдат експонирани и нови хибридни модели, олицетворяващи бъдещето в технологиите за автомобилостроенето.

Японските автомобили „Лексус“, които се смятат за едни от най-надеждните в своя клас, за първи път идват на Есенния панаир в Пловдив. Ще бъде представен най-новият модел NX във вариант 300H и 200turbo.

В експозицията на „Фолксваген“ блести мултифункционалният Passat Alltrack, който може да се кара на ски писта, на плаж, на черен път и е еднакво подходящ за туризъм, бизнес пътувания и семейни пътешествия. Неговата световна премиера беше през март, а сега идва и в България.

Една от премиерите на „Автосвят“ е на премиум автомобила Hundai Tuscon. Моделът се отличава с изтънчен дизайн, безопасност и комфорт, модерен 1.6 T-GDi двигател. „Ситроен“ също демонстрира модерни решения в новите Berlingo, C4 Picasso и Cactus.3-цилиндровият турбодвигател Pure Tech, който спечели титлата „Международен двигател на годината 2015“, вече се използва в няколко модела на марката. Девет нови модел на “Киа“ ще бъдат демонстрирани на изложбата. Те покриват гамата от компактни градски коли до лимузини и спортни варианти. Иновативни технологични идеи са внедрени и в автомобилите с марки „Инфинити“, „Шкода“ и „Лада“. Новост са суперлуксозните автобуси на „Исузу“.

Почитателите на екстремни преживявания ще видят кола амфибия и най-популярните АТВ-та и УТВ-та на CFMoto – Cforce 800, Cforce 550, Zforce 800 EX иTracker 550, които са най-продаваните в Германия, Русия и други страни.

71-ото издание на деловия форум ще предложи на очакваните близо 50 000 посетители новости и от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване. Съпътстващата програма включва над 25 делови събития.

Експозициите на изложителите, които са разположени в седем палати и откритите площи край тях, може да бъдат разгледани от 9 до 18 ч., а на 3 октомври – до 14 часа. Билетът струва 4 лева, преференциалната цена за ученици, пенсионери и инвалиди е 2 лева.

Подобни статии

Top