Започнаха летните ремонти в 5 училища в Пловдив

Покривни конструкции ремонтират най-често пловдивските училища това лято. Това съобщиха за DCNEWS от общинския отдел „Образование“. Според финансиста на отдела Милена Златанова повечето докладни за аварийни ремонти, подадени до този момент в отдела са за реконструкции на покриви, протекли след обилните дъждове и снега тази зима.

В пет пловдивски училища започнаха аварийните летни ремонти. Това са ОУ „Алеко Константинов“, СОУ „Патриарх Евтимий“, ОУ „Антим I“, ОУ „Елин Пелин“ и СОУ „Черноризец Храбър“. Най-скъп е ремонтът в СОУ „Черноризец Храбър“ – 30 хиляди лева. Там се ремонтира голяма част от покрива. Само в едно училище се ремонтира отоплителната инсталация, уточни Златанова.

До този момент Комисията, която разпределя средствата за аварийни ремонти, е разгледала седем докладни записки. Двете, за които все още не са отпуснати средства, трябва да предоставят допълнителна информация за строителните дейности. В единия от случаите – Хуманитарната гимназия, за всеки ремонт трябва да се иска разрешение от Националния институт за културно и историческо наследство.

Още пет докладни от училища очакват разглеждане и финансиране, съобщиха от общинския просветен отдел. До края на седмицата предстои строителните инженери от Дирекцията по строителство и контрол да дадат експертни становища, за да се реши какви суми трябва да бъдат отпуснати.

55 хиляди лева са разпределени до този момент, а общината разполага с още 179 хиляди лева свободни средства от резервния фонд.

От общината са категорични, че всички ремонти ще приключат до 15 септемри.

Предстои да бъдат санирани и четири детски градини в район „Централен“. Ремонтите са по проект, финансиран от фонд „Козлодуй“ в ЦДГ „Чучулига“, ЦДГ „Мирослава“, ОДЗ „Зора“ и ОДЗ „Буратино“.

 

Подобни статии

Top