Започнаха разпитите на биячите на Румен Койчев (СНИМКИ)

rumen koichev2

Започнаха разпитите на 6-та фенове на Локомотив Пд, които пребиха  ученика от Руската гимназия В Пловдив Румен Койчев на 3 януари т. г. Това е първо заседание по делото и ще бъдат разпитани 21 свидетели, които са разделени в две групи. В момента в Районния съд започна разпитът на бащата на Румен Боян. В съдебната зала са 20 от призованите 21 свидетели, отсъства и едно от вещите лица.

Дванадесетокласниците Васил Мицкулев /19 г./, Георги Иванов /19 г./ и Димитър Хорозов /19 г./, десетокласниците Виктор Радин /16 г./ и Спас Радичев /16 г./ и единайсетокласникът Николай Петров /17 г./ са обвинени, че на 3 януари вечерта са нанесли средна телесна повреда на 16-годишното момче.

Феновете причакали Румен и приятелите му пред заведение в кв. „Кючук Париж“. Те изпратили като примамка друго момче. Когато младежите излезли от заведението видяли въоръжените с палки ултраси и избягали. Последен излязъл Румен и побойниците се нахвърлили върху него.

В резултат на нанесените му удари ученикът от Руската езикова гимназия получил множество травми и бе настанен в болница. На момчето помогнал мъж от заведението.

Според обвинителния акт обвинените ученици напълно са осъзнавали действията си и са извършили престъплението по хулигански подбуди.  По време на разпитите младежите не са се признали за виновни.

Припомняме, че за случая стана известно, след като бе разгласен от родителите на момчето, чиято майка е журналист в Радио „Пловдив“. Впоследствие бе разпоредено пълно разследване от главния прокурор Сотир Цацаров.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top