Започна асфалтирането на булевард „Македония” (СНИМКИ) - DC news

Започна асфалтирането на булевард „Македония” (СНИМКИ)

Започна асфалтирането на бул. Македония

Започна асфалтирането на бул. „Македония” в участъка от бул. „Никола Вапцаров” до ул. „Скопие”, като при благоприятни метеорологични условия се очаква работата да приключи за около седмица.

От фирмата-изпълнител „Пътинженеринг” увериха, че около 80 на сто от дейностите по реконструкцията на един от възловите булеварди в район „Южен” вече са извършени. Премахнати са почти всички павета, положена е 45 см трошено-каменна настилка, изградена е нова канална мрежа с подмяна на дъждоприемни шахти. Стартира изграждането на новите бордюри и тротоари, както и джобовете за автобусните спирки. Асфалтира се с три пласта асфалтобетон – 12 см бетонизиран трошен камък и по 4 см неплътен и плътен асфалт.

Реконструкцията на булеварда върви по график и се предвижда след около месец да бъдат финализирани дейностите до кръстовището с ул. „Даме Груев”.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи символичната първа копка на обекта на 18 август. Асфалтирането на павираните улици с интензивен трафик е част от политиката на Община Пловдив през този мандат. Целта е както облекчаване на движението, така и намаляване на шума и запрашеността на въздуха.

 

Подобни статии

Top