Започна записването в ПУ след второ класиране

Телематика е сред най-желаните специалности ва пловдивския университет

От днес започна записването на приетите след второто класиране в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Над 60 на сто от местата за редовно обучение в държавния прием и повече от 63% от всички акредитирани места в задочната форма са вече запълнени. Записването на класираните на втория етап ще продължи до 30 юли, съобщи зам.-ректорът проф.д-р Георги Тотков.

Запълнени са изцяло местата в направление „Психология“ – задочно обучение, а в редовната форма заетите места в специалността са 89%. И тази година има голям интерес към специалностите „Право“, „Администрация и управление“, „Информатика“, филологиите и педагогическите специалности.

Във второто класиране снижаването на бала е много малко. Очаква се и през тази година след 30 юли да се запълнят 80% от бройките, а на трето класиране– над 95%. През последните няколко години Пловдивският университет е единственото държавно висше училище, което изпълва почти до 100% акредитираните си места. Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато са изпитите по „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

Третото класиране ще бъде обявено на 1 август. Акредитираният държавен прием на ПУ „Паисий Хилендарски“ през новата академична 2014/2015 година е 3 862 места в бакалавърски и директни магистърски програми. В това число не влиза приемът на нови студенти във филиалите на Пловдивския университет в Смолян и Кърджали и в Техническия колеж в Смолян.

 

 

Подобни статии

Top