Започна изграждането на паркинг в „Южен“

Започна изграждането на нов паркинг в район „Южен“ от ул. „Пере Тошев“ № 58 до сградата на супермаркет в района. Паркингът е на обща площ 1400 квадратни метра и ще има 54 обособени паркоместа.

Отчитайки голямата площ предвидена за изграждането му ще се изпълни смесена настилка – под паркоместата на тревна фуга с цел по-добро дрениране на дъждовните води, а към подхода и пътната част от шлайфана бетонова настилка.

„С новия паркинг започваме първия етап за изпълнение на годишната програма по изграждане на обособени паркинги в междублоковите пространства с цел увеличаване площта за свободно паркиране и улесняване на живущите във  всеки един жилищен блок или комплекс“- коментира кметът на район „Южен“ Борислав Инчев.

В програмата за този етап са залегнали изграждането на още 3 паркинга-Северно от църквата Св. Троица, до Събота пазара  на обща площ 1200 квадратни метра за 40 автомобила.

Предвижда се още ремонт на част от ул. „Борис Шивачев“-продължение между ул. „Д. Талев“ и ул.“Македония“ и изграждането на нови паркоместа за 9 автомобила и паркинг за 25 места между ул. „Радовиш“, ул. „Щип“ и ул. „Пере Тошев“.

Подобни статии

Top