Започна кандидатстването за "Студент на годината" - DC news

Започна кандидатстването за „Студент на годината“

Започна кандидатстването за Студент на годината

Националното представителство на студентските съвети откри процедурата за номинации в VIII-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината“. Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 23 ноември 2014 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София през декември.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България и традиционно се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава. Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо десет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2014.

Новото в тазгодишното издание на проекта на НПСС е учредяването на посланници на Националния приз „Студент на годината“, които ще подпомагат популяризирането на проекта сред студентската младеж в страната.

През 2013 година две от наградите в различните категории на конкурса отидоха при представители на висшите училища в Пловдив. Призът в сектор „Педагогочески науки“ грабна Меги Здравкова Качакова от ПУ „Паисий Хилендарски“. Наградата за най-добър чуждестранен студент получи Константинос Ставрос Линдас от Медицински университет – Пловдив.

 

 

 

 

Подобни статии

Top