Започна ли предизборната търговия с гласове в „Столипиново“

stolipinovo

Хората от пловдивския ромски квартал „Столипиново“ твърдят, че партиите започват да ги търсят около месец преди самия вот. Голямото наддаване обикновенно е в деня за размисъл. Схемите са отработени, но жителите на махалата не говорят за тях. Въпреки това признават, че има купуване на гласове. Тази година не се очаква промяна, цената ще бъде между 20 и 50 лева.

На последните избори в квартал Столипиново беше отчетена  изключително слаба политическа агитация. Липсваха  плакати с изключение на ДПС. Според хората от махалата купуването става от емисари, които са познати от години и водят преговорите с партиите. После наети от тях хора уговарят ромите.

„Например ти стоиш в къщи, имаш 3 деца и те плачат за мляко. И идва един , който ти предлага 50 лева и ти казва пусни за ДПС. Какво ще правиш ти?“, коментира жител на „Столипиново“

Най-големият  страх и риск за емисарите  е дали бройките ще са точно.

Ромите или турците, защото голяма част от населението на „Столипиново“ вече е приело исляма, обясняват, че продават гласовете си заради бедност. Казват, че вече не вярват на обещания. Въпреки това винаги има политици, които правят опити да спечелят вота по един или по друг начин.

Преди време ние сме изкарали Тотев като районен кмет. Ние ако не бяхме на балотажа да ги изкараме гласовете, той нямаше да е нищо сега в момента. Той обаче един път не дойде тука, възмущава се друг от жителите на махалата.

Въпросът за цените на гласовете остава винаги без отговор. С уговорката, че няма да снимаме жителите на „Столипиново“ обясняват, че тази година също има приготвени списъци и се чакат офертите на партиите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top