Започна новата академична година в ТУ-Пловдив (СНИМКИ)

Празничната програма за откриването на новата академична година в ТУ-Пловдив започна с химните на България и Европа. Те прозвучаха в изпълнение на духовия оркестър на висшето учебно заведение.

Обръщение към първокурсниците отправи ректорът на ТУ-София Георги Михов:

„Днес вие ставате част от голямото академично семейство. Вие вече направихте първата крачка към осъществяване поне на част от мечтите си. Учете се на отговорност към своето бъдеще. Не се предавайте пред изпитанията. Използвайте разумно скъпоценностите на вашата младост.”

„Филиалът на Техническия университет се утвърди като водещо висше училище в Пловдив и регион Южен-Централен. Тук при нас завършват машинни инженери ,специалисти по компютърни и комуникационни системи и технологии, електроника, електротехника и автоматика, както и от останалите професионални направления на филиала“, съобщи директорът Михаил Петров.

На празничната церемония присъстваше и кметът на Пловдив Иван Тотев.

„Наличието на ТУ в Пловдив прави така, че нашият град отчита едни завидни резултати в последните години на своето развитие. Ние сме град с много потенциал. Хората, които са дошли тук и са прекрачили прага, след като приключат курса си на образование, никога не попадат в графата безработни. Това доказва, че изборът на висше училище е много правилен“,  обърна се към студентите Иван Тотев.

През тази година се навършват 70 години от създаването на ТУ. През 2016 г. 30-годишен юбилей отбелязва и филиалът в Пловдив.

Подобни статии

Top