Започна опитът на Пловдив за влизане в „Рекордите на Гинес“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тази сутрин в Пловдив започна опит за влизане в книгата на „Рекордите на Гинес“ с 12-часови боеве по фехтовка. Атрактивното събитие започна в 9 часа в центъра на града, като се очаква в него да се включат над хиляда активни спортисти, както и обикновени граждани.

Идеята е на Балканската федерация по фехтовка, като неин председател е шефът на Българската федерация Величка Христева. Именно тя е дала началото на инициативата по време на Европейското първенство в Нови Сад преди 2 месеца. Сега всичко продължава в Пловдив, който от неделя е домакин на Европейско първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години.

Ще участват рекорден брой фехтовачи – 338, както и 72 отбора от 34 страни. Официалното откриване, на което ще бъде и министърът на спорта Красен Кралев, е от 18 часа същата вечер.

Пловдив е представен с най-добрите си сабльори – Стефан Будеев, Иван Миндов и Атанас Кръстев. В първенството ще участва и 21-годишният Панчо Пасков от столичния клуб „Свечников“, който вече си осигури виза за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Най-добрите български рефери също са пловдивчани Васил Миленчев и Юлиян Стойчев.

 

Подобни статии

Top