Започна пазаруването за св.Валентин

Къде да отидем на Свети Валентин

Най-романтичният празник в годината е след броени дни, сега е моментът хората, които ще празнуват, да изберат подарък.

На тази дата влюбените разкриват един на друг, че се обичат. Първоначално е стар римокатолически празник в чест на Свети Валентин, но в настоящето се свързва с романтичната любов.

В деня, в който преобладават сърчицата, червените рози и шоколадът, човек се впуска в лудо търсене за най-подходящия подарък за своята половинка.

Подаръкът за Свети Валентин трябва да разкрива и показва романтичните чувства. Ако хората желаят да впечатлят, не трябва да подаряват дреха, парфюм или телефон.

Съветът на специалистите е да се избере нещо запомнящо се. Маргарита Петкова, флорист: „Търсят на първо място рози, хубави букети,с много сърца. Някои хора изрично казват, че искат да има сърца в тях.

Отшумява да се подаряват плюшени играчки. Хората търсят напоследък и подаръци, които са изработени ръчно-картички, вази и буркани, които ние сме създали”.

„При избирането на подаръците пловдивчани търсят и купуват все повече български стоки ”, обяснява Маргарита. Тя допълва, че за деня на Свети Валентин са задължителни червена роза и качествено вино.

По нейни наблюдения в последните години все повече хора съчетават двата празника – на влюбените и Трифон Зарезан. Маргарита Петкова: „На 14 февруари повече мъже влизат в магазините да търсят подаръци. Но 10-тина дни преди празника влизат повече жени, за да търсят подаръци.

Защото ние жените по-раничко подготвяме изненадите, докато според мен повечето мъже ги подготвят в последната минута”. Важното е да се знае, че хубавите шоколадови бонбони, червената роза и романтичната вечеря са изтъркани, но винаги вършат отлична работа като подарък.

И още нещо – завършва Маргарита Петкова, мъжете не се радват на пухени зайчета.

Подобни статии

Top