Започна преасфалтирането на бул. „Васил Априлов“

От 17 август се затваря за движение бул. „Васил Априлов“ в отсечката между булевардите „България“ и „Дунав“. По време на строително-монтажните дейности движението ще се извършва в двете посоки на източното платно.

Мащабният ремонт е част от проекта на местната администрация за преасфалтиране на големи пътни артерии на стойност 1,5 млн. лева.

Участъкът по бул. „Васил Априлов” в отсечката между „България” и „Дунав” е входна артерия на града, която не е част от проекта за реконструкция на „Голямоконарско шосе“, който е на фаза за издаване на строително разрешение в областна администрация.

Срокът за ремонта на западното платно на „Васил Априлов“, който ще започне през следващата седмица, е един месец.

„Говорим за преасфалтиране на двете платна, подмяна на осветлението, асфалтиране на тротоарни настилки включително и завършване на велоалеята. След което продължаваме с вътрешноквартални улици, които ще бъдат определени от районните администрации. Говорим за „Цар Асен“, „Цанко Дюстабанов“ и други, които са по проект на районните администрации“, каза кметът Иван Тотев.

По проект след като приключи ремонтът на западното платно, ще се затвори за движение и източното платно.

„Затваряме платната тъй като технологията, която използваме е т.нар. „топла фуга”. Тя дава по-дълъг експлотационен срок на съответните настилки. Така че платната ще бъдат затворени. Естествено, когато е затворено западното платно, ще имаме движение в източното в двете посоки“, допълни градоначалникът.

Подобни статии

Top