Започна пролетното залесяване в „Източен“

Започна залесяването в Западен

Започна пролетно залесяване в „Източен”, в което се включи и кметът на Пловдив. Иван Тотев засади млад чинар в района на квартал „Гладно поле”. Близо 70 нови дървета бяха засадени в района днес. Посадъчният материал е отгледан в разсадниците на общинското предприятие „Градини и паркове” .

Основните видове, които се засаждат в „Източен” са липи, чинари, червен дъб и бял бор. Предвижда се залесяване на пространството около дома за временно настаняване на възрастни хора, около улица „Радко Димитриев”, в района на Шесто РПУ.

Тези храсти, които се засаждат в момента, след няколкото години ще се превърнат в естествена ограда и няма да се налага да се поставят бетонни или метални огради. През следващата седмица от ОП „Градини и паркове ще ни бъдат предоставени за засаждане и 10-15 туи, обясни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Лошото време днес не попречи на акцията. Според специалистите високата почвена влажност и обилните валежи, които се очакват в следващите дни гарантират захващането на храстите и дърветата.
Кметът на района Николай Чунчуков заяви, че през тази година освен подобряване на инфраструктурата, приоритет на администрацията ще бъде и облагорадяването на междублоковите пространства и залените площи.

 

Подобни статии

Top