Започна разширяването на пешеходната зона в "Капана" - DC news

Започна разширяването на пешеходната зона в „Капана“

Започна разширяването на пешеходната зона в Капана

Разширяването на пешеходната зона в квартал „Капана“ от днес започна с ремонта на улица „Христо Дюкмеджиев“. По план реконструкцията трябва да приключи до два месеца, след което се продължава с улиците „Златарска” и „Цариброд”. За настоящата година фирмата-изпълнител разполага с 500 хиляди лева, след като спечели обявената от община Пловдив обществена поръчка.

„Улица „Христо Дюкмеджиев” ще стане пешеходна зона. Това означава, че ще се движат само пешеходци без автомобили и ще има заградителни колчета. Копае се, защото се прави самостоятелно отводняване на улицата, обясни техническият ръководител Никола Андреев.

Това означава, че по улицата няма да се събира никаква вода. Тя ще се оттича за минути в линейните отводнители, които ще я вкарват в шахтите. По време на ремонта улицата няма да бъде затворена за движение.

Няма да имаме проблем с паркираните автомобили, защото днес сутринта, когато започнахме работа, нямаше спрели коли. Засега нямаме проблеми с МПС –та, които да ни пречат. Община Пловдив обаче е изпратила писма да всеки жител или магазин и хората са предупредени официално, допълни Андреев.

След края на ремонта ще бъдат монтирани специални антипаркинг колчета, за да се ограничи максимално възможността за постоянно паркиране в квартала. За следващата година общината е отделила още 2 милиона и 500 хиляди лева за ремонт на тротоари, паважи, калдъръм.

 

Подобни статии

Top