Започна ремонтът на бул. „Васил Априлов“

Започна ремонтът на бул. „Васил Априлов”, който ще бъде затворен за движение  от Централна гара до „Любен Каравелов” в края на месеца.  Реконструкцията ще бъде разделена на три етапа.

Първият ще е до улица „Любен Каравелов“, вторият – до „Пещерско шосе“ и третият етап – от „Пещерско шосе“ до улица „Войнишка слава“. Предвижда се в големи участъци разширение на пътната отсечка с близо два метра. Цялата обществена поръчка е на стойност 7 млн. лева, срокът за изпълнение е 11 месеца.

Според строителния план ще бъде извършена цялостна рехабилитация на бул. „Васил Априлов”, включително подмяна на водопроводи,  изграждане  на дублираща канализация, прокарване на трасета за комунални и кабелни оператори. До края на този месец ще се работи по разширяването на отсечката от Централна гара до ул. „Любен Каравелов”

След затварянето на булеварда ще бъдат отворени всички еднопосочни улици в района , за да не се натоварва движението.  Като съпътстваща инфраструктура ще бъдат асфалтирани  улиците „Любен Каравелов“ и  „Гладстон“ в участъците между „Руски“ и „Васил Априлов“. По време на ремонта  ще бъде премахната и тролейбусната мрежа по бул. „Васил Априлов”.

„Говорили сме със синдика, в момента се провежда процедура, която е свързана с премахването на мрежата. Тя първо е опасна и второ подмяната на стълбовете ще наложи нейното демонтиране. Оттам нататък и подземната част, която се намира под стълбовете ще бъде премахната“, съобщи и.д. кмет на Пловдив Димитър Кацарски.

Кацарски съобщи още, че на 20 октомври ще бъде затворен за реконструкция бул.  „Коматевско шосе“. При събирането на офертите австрийска фирма  е предложила  най-ниската обща цена за четирите обекта, които ще се ремонтират със средствата от 30-милионния заем.

 

Подобни статии

Top