Започна ремонтът на пътя Асеновград – Лясково (СНИМКИ)

Започнаха строително-ремонтните дейности по yкрепването на свлачището по пътя Асеновград-Лясково. Кметът на Община Асеновград Емил Караиванов връчи днес възлагателното писмо на фирмата изпълнител. Сумата  в размер на 1 милион и 300 хиляди лева е отпусната от държавния бюджет. Със средствата ще бъде  рехабилитиран  участъкът, който свързва Асеновград със селата Лясково, Яврово и Добралък.

Община Асеновград поиска финансова помощ  от  комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет  в размер на 2 милиона 200 хиляди лева. Държавата на този етап отпусна около един милион лева по-малко за укрепване на два от петте участъка на свлачището в района. Документацията за възлагане на обществена поръчка за изпълнение на обекта е подготвена още през месец май. Въпреки че са сключени и договорите за авторски и  независим строителен надзор  парите се осигуряват месеци по-късно

В рамките на този път има 4 свлачища и 1 срутище. Двете основни, които сега започваме да възстановяваме, се най-големи  и представляват най-сериозна опасност за пътя. За останалите се надявам да бъде осигурено допълнително финансиране и да възстановим в цялост пътя, обясни кметът Караиванов.

От фирмата изпълнител заявиха, че работата по укрепване на свлачището започва още днес  с разчистване на строителната площадка от дървета.

До приключване на укрепителните и ремонтните дейности ще се ползват обходни маршрути, през който могат се движат само автомобили с висока проходимост.

 

 

 

Подобни статии

Top