Започна ремонтът на улицата пред кметството на „Централен“

11998069_10204472271477820_1937511621_n

Започва ремонтът на улица „Христо Г. Данов“ в участъка от ул. „Бетовен“ до изхода към бул. „Руски“. Ще бъдат преасфалтирана около 3000 кв.метра площ, ще бъде подменено и уличното осветление. Днес кметът на район „Централен“ Георги Титюков даде старт на строителните дейности.

Участъкът, който ще бъде ремонтиран, се намира точно пред кметството на район „Централен“. Близо 43 хиляди лева ще струва реконструкцията, като 35 хиляди от тях са за преасфалтирането, а останалите 7 600 лева ще отидат за подмяна на уличното осветление.

Идеята е за 4 дни да могат да се оправят строителите. Ако не се случи, в петък събота и неделя няма да работят, за да е отворена улицата, да не пречим на младите пловдивчани, които са решили да се бракосъчетаят в тези почивни дни и ще продължат другия понеделник, ако не успеят до четвъртък да я преасфалтират, сигурен бе Титюков.

Ще бъде извършено стандартното фрезоване на горния слой асфалт и след това ще бъде положен плътен асфалто-бетонов слой. Ще бъде преасфалтиран и участъкът пред бившето Второ районно управление.

Реално строителните дейности започват в сряда, като идеята е автомобилите със специален режим – на Бърза помощ, полиция и пожарна, да могат да минават между строителните машини.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top