Започна ремонтът на улица „Борис Петров” в „Прослав” (СНИМКИ)

Започна ремонтът на ул. Борис Петров в Прослав

Кметът на район „Западен” Димитър Колев и заместник-кметът с ресор „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” инж. Димитър Кацарски дадоха официален старт на ремонтните дейности на улица „Борис Петров” в квартал „Прослав”. Символичната първа копка на обекта бе направена тази сутрин на кръстовището на улица „Борис Петров” с улица „Битоля”.

Предвиденият ремонт обхваща участъка от улица ”Просвета” до улица „Елена” и е с дължина 540 м. Той ще се осъществи на два етапа. Както и на другите места, където имаше преасфалтиране в „Западен”, на „Борис Петров” също ще бъдат запълнени дупките, като ще се положат два слоя асфалт, всеки с дебелина 4 сантиметра. Общо се предвижда да бъдат преасфалтирани 3602 квадратни метра. Паралелно с това ще бъдат подменени частично и 30 метра бордюри. Ремонтът трябва да приключи до 31 август., а общата стойност на проекта е 130 486,49 лв. с ДДС и се изпълнява с бюджетни средства на Община Пловдив.

„Искам да благодаря на община Пловдив и лично на кмета инж. Иван Тотев за подкрепата, която оказва за район „Западен” и в частност за квартал „Прослав”, заяви кметът на района Димитър Колев. „За тази една година, в която аз съм кмет, успяхме да направим нова детска площадка, да изградим улично осветление, което е на стойност над 100 хиляди лева, сега започваме и тази улица, а от вчера се работи по изграждането на улична фитнес площадка. Паралелно с това училището в „Прослав” получи 50 хиляди лева от фонда на общината, който е за спешни и неотложни ремонти. С тях то ремонтира своя покрив”, допълни кметът на „Западен”. Според Димитър Колев предстоят разговори с кмета Иван Тотев догодина да се започне ремонт и на улица „Просвета”, която се намира до жп линията в „Прослав”.

 

Подобни статии

Top