Започна ремонт на „Кошарата“, Крушарски инвестира 700 хиляди лева на „Лаута“

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски ще инвестира на първо време 700 хиляди лева в подобрението на базата на „Лаута“, съобщава „Тема спорт“.

Вчера започна реновирането на помощното игрище до стадион „Локомотив“, известно като „Кошарата“. Тревата бе напръскана със специални препарати, за да се превърне в хумус. След това ще бъде изградена модерна дренажна система и ще бъде положена нова трева. За ремонта на терена ще бъдат инвестирани 200 хиляди лева.

Освен това Крушарски вече е получил оферти за направата на официалното игрище на стадион „Локомотив“. За неговото изграждане ще отиде половин милион лева.

„Дадохме старт на работата по изграждане на няколко терена. Скоро ще пристигнат и багерите. Веднага след края на първенството през месец май ще стартираме ремонт и на централния терен на нашия стадион, критикуван толкова много напоследък, включително и от Левски. Вече получихме една оферта за 500 000 лева“, каза Христо Крушарски.

Бизнесменът бе вчера на „Лаута“, за да види как стартира работата по „Кошарата“.

Инвестицията на собственика на „черно-белите“ може и да нарасне. Причината е, че той има намерения да изгради още няколко игрища до стадиона. За тях вече се изготвят проекти. Едното ще бъде зад липсващата трибуна „Бесика“ – нейният строеж също трябва да започне до лятото. Планирано е и построяване на терен зад сектора за гостуваща публика на „Лаута“.

Снимка: snews.bg

Подобни статии

Top