Започна VIII – та Международна среща за туризъм в Пловдив

В Парк хотел Пловдив, днес бе даден старта на VIII – та Международна среща за туризъм, която ще продължи до 23 април 2016 година. Представители от повече от 70 компании от туристическия бранш от Австрия, България, Германия, Турция, Косово, Швеция, Япония, Гърция, Румъния, Словакия, Италия, Македония, Малта, Англия, Мароко, Сърбия и Дубай препълниха залата на хотела за официалното откриване на форума и първите презентации. По програма, след официалната част, започват работните срещи B2B, в които участниците имат възможност за директен контакт с потенциални партньори, като в дните до 23 април е предвидено посещение на различни маршрути, включващи всички важни туристически обекти в Пловдив и региона.

VIII – та Международна среща за туризъм бе открита от Ирена Георгиева – заместник-министър на туризма и Амелия Гешева – заместник-кмет по култура и туризъм на община Пловдив. Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков също присъства като гост на официалното откриване, а ръководената от него дирекция представи една от двете встъпителни презентации от името на домакините – община Пловдив.

За мен е висока чест и удоволствие да ви приветствам и да открия  VIII – та Международна среща за туризъм, която се провежда в шестия най-стар жив град в света и най-старият в Европа, притежаващ повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода“, заяви в приветственото си слово заместник – министър Ирена Георгиева.

Тя обърна специално внимание на постиженията на Пловдив – домакинството на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles, титлата Европейска столица на културата -2019, богатия събитиен календар, включващ повече от 100 престижни прояви, които отдавна са получили широко международно признание.

Заместник-министър Георгиева отбеляза също така, че Международната среща за туризъм е отличен пример за ползотворното сътрудничество на Община Пловдив с фирмите от туристическия бранш и с българските външно-търговски представителства в чужбина.

Ирена Георгиева поздрави специално община Пловдив и за получената преди дни специална награда за „Международната среща по туризъм“, в  категорията „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“ на приключилия преди  дни   IV- ти Национален конкурс  „Read & Travel” („Чети и пътувай”)  по време на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново.

Подобни статии

Top