Запушена слюнчена жлеза отложи делото за убийството на Стефка

Ново заболяване на подсъдимия Владимир Костадинов, обвинен за предумишленото убийство на Стефка Маджарова, за пореден път отложи разглеждането на делото.

Тялото на 19-годишното момиче бе открито през юни, 2013 година в напоителен канал край село Йоаким Груево. Това е поредният опит да се попречи на процеса, обяви в съдебната зала адвокатът на почерненото семейство.

Делото срещу Владимир Костадинов започна още през 2014 година, като до момента е отлагано повече от 10 пъти. Причините са неявяване на вещи лица и свидетели и здравословното състояние на обвиняемия.

Днес отново се съобщи за ново заболяване на Костадинов – запушване на слюнчена жлеза. От няколко месеца той се оплаквал от болки в лявата област на главата, преминал прегледи и евентуално му предстои операция.

Всичко това щяло да попречи Костадинов да участва адекватно в процеса. Адвокатът на родителите на Стефка избухна в съда с твърдението, че процесът се шиканира. Извън протокола съдията се съгласи с него и отложи делото.

Мотивите й бяха, че съдът не желае да оставя никакви съмнения, че правото на защита на обвиняемия е било ограничено. 24-годишният младеж на няколко пъти влиза в болница, след като си инжектира фекалии в коляното.

Още от началото на процеса той симулира различни заболявания, за да отлага делото. Майката и бащата на Стефка отново бяха в съда. Следващата дата за разглеждане е 11 декември.

 

Подобни статии

Top