Запушена слюнчена жлеза отложи делото за убийството на Стефка

delo_stefka

Ново заболяване на подсъдимия Владимир Костадинов, обвинен за предумишленото убийство на Стефка Маджарова, за пореден път отложи разглеждането на делото.

Тялото на 19-годишното момиче бе открито през юни, 2013 година в напоителен канал край село Йоаким Груево. Това е поредният опит да се попречи на процеса, обяви в съдебната зала адвокатът на почерненото семейство.

Делото срещу Владимир Костадинов започна още през 2014 година, като до момента е отлагано повече от 10 пъти. Причините са неявяване на вещи лица и свидетели и здравословното състояние на обвиняемия.

Днес отново се съобщи за ново заболяване на Костадинов – запушване на слюнчена жлеза. От няколко месеца той се оплаквал от болки в лявата област на главата, преминал прегледи и евентуално му предстои операция.

Всичко това щяло да попречи Костадинов да участва адекватно в процеса. Адвокатът на родителите на Стефка избухна в съда с твърдението, че процесът се шиканира. Извън протокола съдията се съгласи с него и отложи делото.

Мотивите й бяха, че съдът не желае да оставя никакви съмнения, че правото на защита на обвиняемия е било ограничено. 24-годишният младеж на няколко пъти влиза в болница, след като си инжектира фекалии в коляното.

Още от началото на процеса той симулира различни заболявания, за да отлага делото. Майката и бащата на Стефка отново бяха в съда. Следващата дата за разглеждане е 11 декември.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top